Vous l’avez sûrement remarqué : notre boutique se pare d’un tout nouveau look frais et moderne ! Notre nom, logo et site ont été repensés, mais rassurez-vous : nous restons la même librairie et papeterie que vous connaissez et appréciez.
Curieux·euse de découvrir l’histoire derrière notre nouveau style ?
Gestion des cookies
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Nous utilisons des cookies dans le but suivant :
Assurer le bon fonctionnement du site web, améliorer la sécurité et prévenir la fraude
Avoir un aperçu de l'utilisation du site web, afin d'améliorer son contenu et ses fonctionnalités
Pouvoir vous montrer les publicités les plus pertinentes sur des plateformes externes
Club utilise des cookies et des technologies similaires pour faire fonctionner correctement le site web et vous fournir une meilleure expérience de navigation.
Ci-dessous vous pouvez choisir quels cookies vous souhaitez modifier :
Cookies techniques et fonctionnels
Ces cookies sont indispensables au bon fonctionnement du site internet et vous permettent par exemple de vous connecter. Vous ne pouvez pas désactiver ces cookies.
Cookies analytiques
Ces cookies collectent des informations anonymes sur l'utilisation de notre site web. De cette façon, nous pouvons mieux adapter le site web aux besoins des utilisateurs.
Cookies marketing
Ces cookies partagent votre comportement sur notre site web avec des parties externes, afin que vous puissiez voir des publicités plus pertinentes de Club sur des plateformes externes.
Une erreur est survenue, veuillez réessayer plus tard.
Il y a trop d’articles dans votre panier
Vous pouvez encoder maximum 250 articles dans votre panier en une fois. Supprimez certains articles de votre panier ou divisez votre commande en plusieurs commandes.
1 Fundamental Principles of Microbiology.- 1.1 Introduction.- 1.2 Characterisitics of Bacteria.- 1.2.1 Shape and size.- 1.2.2 Reproduction.- 1.2.3 Bacterial structure.- 1.2.4 Gram reaction.- 1.3 Types of Bacteria Important in Foods.- 1.3.1 Gram negative bacteria.- 1.3.2 Gram positive bacteria.- 1.4 Characteristics of Fungi.- 1.4.1 Moulds.- 1.4.2 Yeasts.- 1.5 Characteristics of Viruses and Prions.- 1.6 The Growth Curve of Bacteria.- 1.7 Factors Influencing Bacterial Growth.- 1.7.1 Nutrients.- 1.7.2 Temperature.- 1.7.3 Moisture.- 1.7.4 Oxygen.- 1.7.5 Hydrogen ion concentration (pH).- 1.7.6 Inhibitory substances.- References.- 2 Food Poisoning and Other Food-borne Hazards.- 2.1 Introduction.- 2.2 Incidence of Food Poisoning.- 2.2.1 The bacteria responsible.- 2.2.2 Type of food.- 2.3 Bacterial Food Poisoning.- 2.3.1 Salmonellas.- 2.3.2 Enteritis due to Campylobacter spp.- 2.3.3 Staphylococcus aureus.- 2.3.4 Bacillus cereus.- 2.3.5 Vibrio parahaemolyticus.- 2.3.6 Botulism.- 2.3.7 Listeriosis.- 2.3.8 Clostridium perfringens.- 2.3.9 Escherichia coli.- 2.3.10 Miscellaneous bacterial food poisoning and new variant CJD.- 2.4 Mycotoxicoses.- 2.4.1 Aflatoxins.- 2.4.2 Miscellaneous mycotoxins.- 2.5 Virus Food Poisoning.- 2.5.1 Small round structured viruses (SRSV).- 2.5.2 Infective hepatitis.- 2.5.3 Rotaviruses.- 2.5.4 Bovine spongiform encephalopathy and new variant CJD.- 2.5.5 General control measures.- 2.6 Animal Toxins and Parasitic Infections.- 2.6.1 Animals that are naturally toxic to man.- 2.6.2 Secondary toxicity.- 2.6.3 Parasitic infections.- 2.7 Poisonous Plants.- 2.8 Chemical Poisoning.- References.- 3 Food Spoilage.- 3.1 Introduction.- 3.2 Spoilage of Fresh Meats.- 3.2.1 Contamination of tissues by microorganisms.- 3.2.2 Control of microbial growth.- 3.2.3 Effect of storage temperature.- 3.2.4 Chemical changes produced by bacteria in chilled meats.- 3.3 Spoilage of Cured Meats.- 3.3.1 Curing agents.- 3.3.2 The curing process.- 3.3.3 The microbiology and spoilage of bacon and ham.- 3.4 Spoilage of Vacuum-Packed Meats.- 3.4.1 Types of packaging materials.- 3.4.2 Influence of packaging materials on the microbiological flora.- 3.4.3 Spoilage of packed fresh meats.- 3.4.4 Spoilage of vacuum-packed bacon.- 3.4.5 Modified atmospheric packaging.- 3.4.6 Sous vide.- 3.5 Spoilage of Poultry.- 3.5.1 Effects of processing on the microbiological flora.- 3.5.2 Spoilage of chickens held at chill temperatures.- 3.6 Spoilage of Fish and Shellfish.- 3.6.1 Bacteriology of the newly caught fish.- 3.6.2 The effect of initial processing and storage in ice on board ship.- 3.6.3 The effect of handling ashore.- 3.6.4 Chemical changes induced by bacteria in fish.- 3.6.5 Salted fish.- 3.6.6 Smoked fish.- 3.6.7 Packaged fish.- 3.6.8 Shellfish.- 3.7 Dairy Products.- 3.7.1 Milk.- 3.7.2 Butter.- 3.7.3 Cheese.- 3.7.4 Yoghurt.- 3.8 Eggs and Egg Products.- 3.8.1 The chicken's egg and its spoilage.- 3.8.2 Egg products.- 3.9 Vegetables and Fruits.- 3.9.1 Spoilage by fungi.- 3.9.2 Spoilage by bacteria.- 3.9.3 Control of microbial spoilage.- 3.10 Cereal Based Products.- 3.11 Beer.- 3.12 Wine.- 3.13 Sauerkraut.- 3.14 Canned Foods.- 3.14.1 Leaker spoilage.- 3.14.2 Spoilage due to inadequate heat treatment.- 3.15 Frozen Foods.- 3.15.1 Influence of sub-zero temperatures on microorganisms.- 3.15.2 Factors affecting viability of microorganisms during freezing.- 3.15.3 Effect of cold storage.- 3.15.4 Freezing injury to cells.- 3.15.5 Thawed foods and their spoilage.- 3.16 Dehydrated Foods.- 3.16.1 Methods of drying.- 3.16.2 Influence of drying and freeze drying on microorganisms.- 3.16.3 Storage stability of dried foods.- 3.16.4 Rehydration.- 3.16.5 Intermediate moisture foods.- 3.17 Irradiated Foods 13.- 3.17.1 Types of radiation.- 3.17.2 Effect of radiation on microorganisms.- 3.17.3 High dose applicatons.- 3.17.4 Low dose applications and the spoilage of foods so treated.- References.- 4 Microbiological Examining Methods.- 4.1 The Rational of Microbiological Testing....